Waarom is een WhatsApp klantenservice zo belangrijk?

Waarom is een WhatsApp klantenservice zo belangrijk?

WhatsApp klantenservice, waarom is het zo belangrijk? Tegenwoordig is het normaal om bijna overal en altijd met mensen in contact te zijn. Klanten willen steeds sneller antwoord op de vragen die zij hebben. Vragen als: ‘Tot hoe laat zijn jullie open?’ of ‘Is dit product nog in de aanbieding?’. Maar ook specifieke vragen die hun aankoop belemmeren. En dit willen zij het liefst op een laagdrempelige manier. Daar is WhatsApp perfect voor. Door jouw klanten de mogelijkheid te geven om via Whatsapp contact op te nemen, kunnen zij sneller geholpen worden. Tevreden klanten, daar wordt iedereen blij van. En omdat bijna iedereen WhatsApp gebruikt, 9,2 miljoen dagelijkse gebruikers in Nederland, is dit de perfecte manier om jouw klanten verder te helpen.

 

Hoe werkt een WhatsApp klantenservice?

Met een bedrijfsprofiel kun je snel en makkelijk informatie verstrekken aan jouw klanten. Je kunt je contacten makkelijk ordenen door labels toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld een label aanmaken voor nieuwe klanten of voor een vraag die al beantwoord is. Ben je bang dat je te lang bezig zult zijn met het beantwoorden van vragen? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. WhatsApp klantenservice biedt gebruikers snelle antwoorden aan. Als je een vraag vaker ontvangt, bijvoorbeeld over jullie openingstijden, dan kun je het antwoord opslaan en hergebruiken. Zo kun je snel en makkelijk vragen beantwoorden. 

 

Wat kan WhatsApp Business voor mij betekenen?

WhatsApp biedt je ook de mogelijkheid om bij afwezigheid een afwezigheidsbericht in te stellen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je even niet kunt reageren. Door een afwezigheidsbericht in te stellen, weten jouw klanten wanneer zij antwoord kunnen verwachten. Het is ook mogelijk om een bedrijfsprofiel aan te maken met daarin handige informatie voor jouw klanten. Denk hierbij aan openingstijden, je website en de locatie van jouw bedrijf. 

WhatsApp klantenservice maakt het ook mogelijk om een catalogus met jouw producten te maken. Je klanten kunnen hierdoor nog makkelijker een bestelling plaatsen, mocht je hen deze mogelijkheid geven. En WhatsApp Business is gratis te downloaden voor Android en iOS. 

 

Hoe kan DirectApp u hierbij helpen?

DirectApp installeert en configureert alles voor jou. Met onze service hoef je je nergens zorgen over te maken. Wij regelen alles voor jou. Met onze hulp kun je in mum van tijd optimaal gebruik maken van jouw WhatsApp Business. Met de keuze uit drie verschillende pakketten zit er altijd iets tussen dat jij kunt gebruiken.